Колеги днес както си карах,ми направи впечатление че педала на спирачките е леко омекнал,след което в следващите 5 минути нямах почти никакви спирачки.Съвсем малко спираше когато педала е напълно до долу.Веднага погледнах да ли имам течност в казанчето,не беше мръднала.Огледах за течове от долу нямаше.Закарах я в най-близкия сервиз,там ми казаха,че вероятно е тръгнал спирачния цилиндър.Странното е че като поседя известно време на едно място,се оправи и си спираше както си трябва.Решихме да сменим за всеки случай и спирачната течност,после тестваха колата,никакви ядове.Тръгнах да се прибирам,първите 3-4 километра беше добре,после пак в рамките на 5 минути нямах никакви спирачки,как съм се прибрал само аз си знам.В сервиза казаха,че може и абс помпата да е заминала.Ако педала е до долу и нямам спирачки,нещо не ми се вярва да е от абс помпа.А и ако е тръгнал цилиндъра,как така след 15 минути на място ще имаш вече спирачки,и като тръгнеш първите 3-4 километра имаш спирачки?Някой има ли идея какъв може да е проблема.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Педала на спирачките отказва по време на движение
Collapse
X
-
Педала на спирачките отказва по време на движение
Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 21:07.SAAB 9-5 2.0T Powered by VialleТагове: Няма
-
Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщениеМисля си за спирачна помпа. Предполагам гумичките на буталото да пропускат налягането. Да не ти задържа някой колело и да кипва течноста, като поседи да се охлажда?
Това не сме проверявали,но сега като се замисля,вчера и днес,като слезна от колата ми мирише на изгоряла гума,незнам да ли това може да има нещо общо с цялата работа.Сега в сервиза я закачихме,да видиме дали ще излезне нещо,и излезна някаква грешка на абс-а,и те не можаха да я обяснат точно въпросната грешка,но става въпрос май нещо за едно от задните колела.Това ли е спирачната помпаSAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Да това е помпата. Проверете колелата по едно да се въртят на ръка, щом имаш и мирис на изгоряло. За АБС не ми се вярва, моя светна от преди 4-5 дена но спирачките са си същите. Не ми остава време да се занимавам, имам грешка на релетара в самия АБС и до колкото четах трябва да му отварям електронния блок.sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++
Comment
-
Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщениеДа това е помпата. Проверете колелата по едно да се въртят на ръка, щом имаш и мирис на изгоряло. За АБС не ми се вярва, моя светна от преди 4-5 дена но спирачките са си същите. Не ми остава време да се занимавам, имам грешка на релетара в самия АБС и до колкото четах трябва да му отварям електронния блок.
И в сервиза ми казаха точно за тия гумички,за които споменаваш,че вероятно проблема идва от тях,само че му викат спирачен цилиндър,терминологията е друга.Имах задържане преди два месеца от жила на ръчната спирачка на задно ляво колело,смених ги веднага.Иначе на мен абс-а си ми свети винаги и никакви ядове,колата винаги си спира както си трябва.Чуда се само ако е спирачна помпа, нова куча марка,или употребявана оригинална.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщениеИ в сервиза ми казаха точно за тия гумички,за които споменаваш,че вероятно проблема идва от тях,само че му викат спирачен цилиндър,терминологията е друга.Имах задържане преди два месеца от жила на ръчната спирачка на задно ляво колело,смених ги веднага.Иначе на мен абс-а си ми свети винаги и никакви ядове,колата винаги си спира както си трябва.Чуда се само ако е спирачна помпа, нова куча марка,или употребявана оригинална.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Гумичките на помапата са се разложили и запушват компенсационния отвор. За това и не могат да пропускат течност от казанчето към помпата. Проблемът е като по учебник
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Спирачната течност се сменя на 2г, а не при възникнал проблем. Самата смяна нищо не може да поправи, то си е смяна на консуматив.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Колеги,много странна работа.Днес колата беше тествана от моя човек,който държи сервиз в града и е механик вече 35 години,колата си спираше както си трябва.Бая карахме в града,тества и абс-а и спирачките каза само че трябва да се обезвъздуши спирачната система.Вчера бях в друг сервиз,понеже моя човек беше затворил по рано,хем им казах при смяната на спирачната течност да обезвъздушат системата,явно не са го направили.Спирачната помпа я бяхме поръчали по рано през деня,решихме да не я сменяме и я върнахме.Колелета забравихме да ги проверим да ли се вартът както трябва,но скоро ще ходя при него да ми смени свещите,и ще го направим,както и ще обезвъздушим спирачната система.Единственото което остана,че сега пак като слязох от колата имаше лек мириз на изгоряна гума.Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 17:43.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от masterchy Покажи съобщениеИмам един много странен проблем.Когато оставя колата по наклон на скорост и след 10 минути ако се кача и натисна спирачката педала е адски твърд.При оставя на равно място го нямам тоя проблем....Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Днеска рекох да отида до автомивката измия колата,обаче след 3-4 километра усетих доста голям аванс между момента когато натискам спирачката и момента когато колата започва да спира.Усетих че нещата не отиват на добре,и веднага тръгнах да се прибирам.Още преди да стигна в нас останах без спирачки.Явно има неща за праене.Спирачна помпа ли е ,нещо друго ли е,утре ще се разбере.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
Comment